Η ιστορία της Sunsoft ξεκινάει από το 1990, η επιχειρηματίας Κα Μίνα Μιμίκου όταν ίδρυσε την εταιρεία είχε ως στόχο να προσφέρει προηγμένα και ολοκληρωμένα πληροφοριακά συστήματα σε ξενοδοχειακές μονάδες και επιχειρήσεις εστίασης. Το όραμα της Sunsoft είναι να σχεδιάζει καινοτόμα προϊόντα & υπηρεσίες που θα καλύπτουν τις υπάρχουσες αλλά και μελλοντικές ανάγκες των επιχειρηματιών σε διεθνές επίπεδο, καθώς και να προσθέτει αξία στους συνεργάτες, στους πελάτες αλλά και στους υπαλλήλους της. Σήμερα μετά από 34 χρόνια συγκαταλέγεται στις κορυφαίες εταιρείες πληροφορικής, τηρώντας πάντα αυστηρές προδιαγραφές τόσο στην παραγωγή αλλά και στην εγκατάσταση πληροφοριακών συστημάτων.

Πάμε να δούμε μαζί τι ακριβώς κάνει η Sunsoft. Προγραμματίζει, σχεδιάζει, διαμορφώνει ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη αλλά και εγκαθιστά πληροφοριακά συστήματα όπως τα παρακάτω:

  • Cloud PMS (Property Management System)
  • Αλέξανδρος – Σύστημα Μηχανογράφησης για Ξενοδοχειακές Μονάδες
  • Αμβροσία – Σουίτα Εφαρμογών Εστίασης
  • Ασύρματη Παραγγελιοληψίας
  • Food & Beverage Management

Το τμήμα ανάπτυξης αποτελεί τον κινητήριο μοχλό για τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό των προϊόντων & υπηρεσιών. Η προγραμματιστές της εταιρείας έχουν άρτια κατάρτιση και καινοτόμες ιδέες. Το συγκεκριμένο τμήμα αφού αποτελεί το α&ω της επιχείρησης, συνεργάζεται με όλα τα τμήματα για να έχει μια πλήρη εικόνα ώστε να μπορεί να γράφει τον κατάλληλο κώδικα. Εξίσου σημαντικό είναι το τμήμα πωλήσεων, το οποίο αποτελείται από έμπειρους συμβούλους πωλήσεων που παρακολουθούν τις καθημερινές εξελίξεις της αγοράς. Με σκοπό να είναι στην καλύτερη δυνατή θέση να προτείνουν στους επιχειρηματίες λύσεις που θα μεγιστοποιούν την απόδοση των κεφαλαίων τους. Άλλωστε αυτή είναι και η φιλοσοφία της εταιρείας. Όπως σε κάθε επιτυχημένο οργανισμό έτσι και στην Sunsoft δεν θα μπορούσε να λείπει το τμήμα υποστήριξης, το οποίο είναι αρμόδιο για την υποστήριξη των πελατών, 365 ημέρες τον χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο. Είναι η άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και δίπλα στον επιχειρηματία για να του λύσουν τα προβλήματα και να του καλύψουν τις ανάγκες. Η καρδιά της Sunsoft είναι οι 50 χαρισματικοί άνθρωποι που βρίσκονται στο δυναμικό της.

Η πορεία της Sunsoft τα τελευταία 34 χρόνια αποτελεί ένα εντυπωσιακό και καινοτόμο ταξίδι. Από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης της ξεκίνησε την κυκλοφορία Infinite για τους υπολογιστές της apple αλλά και της Microsoft. To 1991 έχοντας έναν χρόνο ζωής δημιούργησε το λογισμικό Αμβροσία για την διαχείριση χώρων εστίασης, όπως και το λογισμικό για την επικοινωνία και διασύνδεση ταμειακών συστημάτων με υπολογιστικά συστήματα, καθώς και τους ωροδείκτης οι οποίοι διευκόλυναν στην την διαχείριση παρουσίας του προσωπικού. Συνεχίζουμε το 1994 όπου συμμετέχει σε κοινοτικά ερευνητικά προγράμματα (ESSI – MAUSE, ESSI-PIE – BOARD). Τρία χρόνια αργότερα δηλαδή το 1997, δημιουργεί την νέα τεχνολογία Αλέξανδρος, το Visual C++ & MS Visual Basic, το 2003 RDBMS και αρχιτεκτονική Client–Server καθώς και την Multitier αρχιτεκτονική (3 tiers) το οποίο καλύπτει τις ανάγκες της σύγχρονης μηχανογράφησης (e-commerce, B2B, B2C). Το 1999 παράγει την Sunsoft F&B, λογισμικό για την διαχείριση τροφίμων και ποτών (Food & Beverage). Με τον ερχομό της χιλιετίας (2000) εξελίζσσι το πρόγραμμα Αλέξανδρος σε Αλέξανδρος Front Office για να καλύψει την αγορά των ξενοδοχείων προσφέροντας προϊόντα που καλύπτουν τον τομέα Hospitality I.T. To 2003 το Αμβροσία γίνεται best seller λογισμικό για της επιχειρήσεις εστίασης. Τέσσερα χρόνια αργότερα το 2007 λανσάρει το Sunsoft CRM για να καλύψει τις ανάγκες της σύγχρονης επιχείρησης στο τομέα του Sales & Marketing. Το 2010 κυκλοφορεί το Sunsoft KDS, λογισμικό που βοηθάει στην οργάνωση κουζίνας και παραγγελιών. Το 2011 κυκλοφορεί το Sunsoft Maps, χάρτες δηλαδή που κατασκευάστηκαν για επιχειρήσεις που έχουν υπηρεσίες delivery και θέλουν να οργανώσουν τις παραγγελίες και τις διανομές του. Το 2012 αναβαθμίζει το λογισμικό Αλέξανδρος και βγάζει την έκδοση V6.O στην οποία έγινε επανασχεδιασμός και προσθήκη νέων λειτουργιών. Φτάνουμε στο 2015 που κατασκευάζει το δικό της mobile app για συσκευές android, με λειτουργίες: της απογραφής, παραγγελίας & παραλαβής. Τέλος το 2017 κυκλοφορεί το Hotel Cloud PMS, μια ιντερνετική εφαρμογή πλήρους διαχείρισης και παρακολούθησης των κρατήσεων για ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και άλλα καταλύματα φιλοξενίας.

Η Sunsoft έχει καταφέρει όχι μόνο να προσαρμόζεται στις ανάγκες της αγοράς αλλά και να τις προβλέπει, διατηρώντας μια μοναδική σχέση με τους πελάτες της. Αυτό την κάνει έναν κορυφαίο παίκτη στον χώρο της τεχνολογίας.

Μπορεί το μέλλον να είναι αβέβαιο, αλλά το μόνο βέβαιο είναι ότι οι Sunsoft θα βρει τρόπο να δώσει λύσεις.

Μάθε για την Sunsoft!